Transforma les relacions econòmiques

per fer-les justes, lliures i equitatives

L’Escola d’Activisme Econòmic és un espai de cooperació, formació i acció que està dirigit a tota persona interessada -amb especial èmfasi en la joventut universitària- a transformar les relacions econòmiques per a fer-les justes, lliures i equitatives.



Davant els grans reptes del nostre temps (crisi ecològica, desigualtat de gènere, desigualtats socials, etc.), l’Escola sorgeix en 2019, a Madrid, de la mà de Ecooo, amb l’objectiu de desenvolupar un model d’educació econòmica i empresarial que es recolza en els principis de l’economia social i solidària. És a dir, un model que posa en el centre de la producció i consum de béns i serveis els drets i deures humans, el benestar animal, el bé comú de la societat, la sostenibilitat del planeta i la democràcia interna de les organitzacions empresarials.



Actualment l’Escola té seu a Madrid i a Barcelona.

1. EQUITAT

Considerem que la mateixa és un valor que reconeix a totes les persones com a subjectes d’igual dignitat i protegeix el seu dret a no estar sotmeses a relacions basades en la dominació, sigui com sigui la seva condició social, gènere, edat, ètnia, origen, capacitat, etc.

2.TREBALL ENRIQUIDOR

Defensem la importància de recuperar la dimensió humana, social, política, econòmica i cultural del treball que permeti el desenvolupament de les capacitats de les persones, produint béns i serveis, per a satisfer les veritables necessitats de la població (nostres, del nostre entorn immediat i de la comunitat en general).

3. SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

Volem reduir significativament la petjada ecològica humana en totes les nostres activitats, avançant cap a formes sostenibles i equitatives de producció i consum, i promovent una ètica de la suficiència i de l’austeritat.

4. COOPERACIÓ

Afavorim la cooperació en lloc de la competència entre les entitats de l’economia social i solidària, buscant al seu torn la col·laboració amb altres entitats i organismes públics i privats.

5. SENSE FINS LUCRATIUS

Les activitats de les entitats de l’economia social i solidària destinem els possibles beneficis a la millora o ampliació de l’objecte social dels projectes, així com al suport d’altres iniciatives solidàries d’interès general, participant d’aquesta manera en la construcció d’un model social més humà, solidari i equitatiu.

6. COMPROMÍS AMB L’ENTORN

Sostenim la necessitat d’integració i compromís amb l’entorn social, i per això participem en el desenvolupament local, sostenible i comunitari del territori.

L’Escola, que està sent coordinada per Ecooo a Madrid, i LabCoop a Barcelona, on realitzen les seves activitats.
A Madrid està formada per cinc entitats: La Osa, Fiare, La Corriente, Supercoop y Mercado Social de Madrid.
Actualment a Barcelona està formada per cinc entitats: Fiare Banca Etica, Pam a Pam, Opcions, Nexes i Som Connexió.

 

L’escola és possible gràcies al patrocini de Fiare Banca Etica, CAES, Fundació Roca Galès i Col·lectiu Ronda.

CONSUM

Cooperativa de consum sense ànim de lucre per cobrir les necessitats de connexió internet i telefonia. Som una alternativa de consum conscient en l’àmbit de les telecomunicacions. El nostres reptes són: 
• Promoure el consum conscient i crític dels serveis de telefonia i connexió internet. 
• Avançar cap a una major sobirania en aquest àmbit de consum. 
• Reduir els impactes socials i ambientals que genera aquest àmbit de consum.

PARTICIPA

PARTICIPACIÓ

Cooperativa que promou l’educació per la pau i la justícia global, amb l’objectiu de promoure una transformació social sostenible.
Per fer-ho possible, treballem amb la comunitat local i transnacional, especialment amb i per a joves, per afavorir l’aprenentatge intercultural, dinamitzar la participació activa, promoure la democràcia, els Drets Humans i la lluita contra les discriminacions.

 

PARTICIPA

 

FINANCES

Banc cooperatiu que busca ser una eina al servei de la transformació social a través del finançament de projectes del tercer sector, l’economia social i solidària i la promoció d’una cultura de la intermediació financera, sota els principis de transparència, participació, compromís ètic i democràcia.


PARTICIPA

CONSUM

Cooperativa sense ànim de lucre que treballem per promoure i fer fàcil el consum conscient. Volem que, cada vegada, més gent incorpori criteris de sostenibilitat i justícia en les seves decisions de consum.
Per poder fer accessible i facilitar el consum conscient, d’una banda, oferim avantatges de consum i gestionem el canvi d’empreses de subministrament i, d’altra banda, oferim, informació a través d’un portal web gratuït i publiquem dos quaderns monogràfics l’any.

 A Opcions considerem que el nostre consum és una poderosa eina de transformació social, per aquest motiu pensem que és tan important consumir de forma responsable i sostenible. Creiem que és fonamental satisfer les nostres necessitats tenint en compte les conseqüències de les nostres decisions. Això passa per 1) reflexionar sobre l’autenticitat de les necessitats, 2) informar-nos de les opcions que tenim i 3) triar aquelles que contribueixen a la justícia, al benestar social i personal i que tenen menys impacte ambiental.

PARTICIPA

 

 

 

 

 

 

 

 

CONSUM

 

Eina col·lectiva de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) que mostra en un mapa més de mil iniciatives de l’economia social i solidària a Catalunya. Les usuàries poden detectar alternatives per al consum responsable en la seva zona i els projectes poden trobar-se entre ells per a intercooperar. A més és un espai d’aprenentatge col·lectiu sobre ESS amb una comunitat d’activistes que fan possible el mapa.

 

 

 

PARTICIPA

 

FINANCES

Associació de segon nivell creada al 1999 que agrupa entitats catalanes del Tercer Sector i l’Economia Social i Solidària, que volen promoure el finançament ètic i solidari.
La missió de FETS és contribuir a la transformació social en base als valors de la justícia global i la sostenibilitat, fomentant el desenvolupament del sistema de finances ètiques i solidàries a favor d’una economia justa i sostenible socialment i ambiental que incorpori les visions de l’economia feminista, ecològica i solidària.

PARTICIPA

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad