Transforma les relacions econòmiques per fer-les justes, lliures i equitatives

 

Cap de setmana 6 i 7 de febrer 2021.

Recordeu que aquest és el programa de l’Escola d’Activisme Econòmic de Barcelona. Si voleu informació de l’Escola d’Activisme Econòmic de Madrid, cliqueu aquí.

El programa de formació de l’Escola és gratuït. Podeu realitzar la formació del cap de setmana  sense compromís de continuar amb el programa.

Ancorat en unes sòlides bases teòriques, el programa posseeix un caràcter essencialment pràctic, servint-se de la metodologia “aprendre fent”. D’aquesta manera, les persones que cursen el programa de l’Escola, aprenen mentre realitzen activisme en alguna de les organitzacions empresarials sense ànim de lucre que formen part d’ella.

 

CURS

Objectius

  • Coneixement introductori del marc teòric i pràctic en el qual es desenvolupa l’economia social i solidària, l’activisme i el consum conscient.
  • Familiarització amb les diferents organitzacions i dinàmiques de funcionament de l’economia social i solidària, i inici de l’impacte positiu en l’entitat en la qual es desenvolupi l’activisme.
  • Adquisició d’habilitats concretes per a desenvolupar l’activisme de la forma més efectiva possible.

Activitats formatives i d’aprenentatge

  • Cap de setmana formatiu (12h) sobre: (a) economia social i solidària, (b) consum conscient, (c) activisme i (d) presentació de les entitats on podreu fer activisme econòmic: FETS, Fiare Banca Etica, Nexes, Opcions, PamaPam, SomConnexió.
  • Activisme i aprenentatge en una de las entitats participants, durant un mínim de tres mesos (entre x i x hores). Aquest activisme està protegit per una assegurança de voluntariat, tan de responsabilitat civil com d’accidents.

  • Tres sessions de formació complementària (fins a 12h) sobre: (a) comunicació de creativa i de guerrilla, (b) com afavorir dinàmiques i acords grupals, (c) microfinançament de projectes. 

 

L’Escola d’Activisme Econòmic està prevista realitzar-la presencialment, encara que fins als últims dies no sabrem si serà possible o no, sinó es passarà a format virtual.

Dates:
Dissabte 6 de febrer de 2021, matí i tarda.
Diumenge 7 de febrer de 2021, només matí.

Lloc:

Serà en el Grup Ecos sccl, (Carrer Casp 43, baixos   08010 Barcelona)

 

FORMADORES:

Alba Hierro – Doctora en matemàtiques i programadora de formació. Tècnica de la Xarxa d’economia solidària per als projectes Pam a Pam (mapatge d’alternatives de consum) i la Fira d’economia solidària de Catalunya (FESC). Aprenent i treballant en la intersecció d’economia solidària, feminismes i comuns digitals. A nivell personal milita en el Ateneu La Base i el sindicat de barri del barri de Poble Sec, a Barcelona.

Júlia Hosta Cuy – És coordinadora pedagògica i formadora de la cooperativa Escola Lliure el Sol i el combina amb fer de professora associada a la UAB als graus d’Educació Social i Pedagogia. Biòloga humana i professora de formació, també ha estudiat un màster sobre economia i política ecològica i el postgrau d’estudis cooperatius i Ess.su activisme neix i creix amb l’associacionisme educatiu i grups ecologistes. Actualment participa a la Plataforma d’Afectades per l’Habitatge i el Capitalisme del Baix Montseny (PAHC).

Laura Huguet Fernández – responsable de la Comunitat d’Opcions. Llicenciada en Psicologia i Màster en Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible. Gran part de la seva experiència professional està vinculada al tercer sector, on ha gestionat i coordinat diversos projectes relacionats amb diferents temàtiques de drets humans, com els drets de les dones, de les persones refugiades i migrants o de la comunitat LGBTIQ+, entre altres. La seva implicació amb el tercer sector i el cooperativisme neix després de realitzar diversos voluntariats, tant a nivell nacional com internacional. Considera que l’activisme és una eina molt poderosa de transformació social i creu que, comprometre’s amb una causa justa i lluitar per ella ens permet créixer com a persones i aprendre a identificar i valorar els privilegis que tenim, així com trencar prejudicis i estereotips.

Anna Pruna – sòcia de L’Apòstrof. Periodista i comunicadora amb una experiència de 8 anys en mitjans de comunicació, tant en la redacció de continguts com als departaments de màrqueting. S’encarrega de la ideació de campanyes, l’elaboració de plans de comunicació i la gestió d’estratègies de màrqueting i xarxes socials. Formadora i especialista en redacció de contingut de marca, gabinet de premsa i xarxes socials.
Lara Varona – sòcia treballadora de la Cooperativa Etcèteres. Psicòloga, especialitzada en l’acció comunitària i la intervenció psicosocial. Cinc anys d’experiència acompanyant processos de participació i desenvolupament comunitari, fent recerca en l’àmbit de la salut comunitària, i acompanyant a diferents col·lectius i comunitats en la millora del seu entorn, connectant-los i visibilitzant-los. Actualment, també formant a joves en emprenedoria cooperativa i en la gestió relacional i organitzacional que implica.
María Moreno – periodista i educadora social, fa camí teixint i nodrint-se d’aquestes dues vessants. Ha estat vinculada al tercer sector social i al món de l’associacionisme com a comunicadora i educadora en clau comunitària. I des de fa quatre anys, treballa com a dinamitzadora del Punt Òmnia del barri de La Mina i del desdelamina.net. És en aquesta travessa que participa d’Objectiu Venus, un projecte d’agitació comunitària que cerca la sacsejada política i mediàtica per a la justícia social de les veïnes i veïns de l’edifici Venus. Una proposta que articula micromecenatge, comunicació en 360º, activisme i treball en xarxa.

 

Per aquelles que finalitzeu tan el cap de setmana formatiu com tot el programa de l’Escola d’Activisme Econòmic, rebreu certificat de participació corresponent.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver
Privacidad